Escuro

SURVIVING DURING A CRISIS: Gábor Szendi, clinical psychologist /// Friderikusz Podcast Episode 57.

Friderikusz Podcast
Inscrever-se
Visualizações 526 581
50% 1 1

In the past weeks and months, the Friderikusz Podcast has interviewed several eminent experts on the depth and the increasingly stark consequences of the impending economic, financial and Russian-Ukrainian war crisis. After watching and listening to these podcasts, many of our followers have asked us not only to discuss doomsday and catastrophe predictions, but also to offer some useful patterns of thinking and action on how to change our thinking and life strategies in such times of crisis.
We asked Gábor Szendi, a clinical psychologist, to participate in this discussion, who already during the global economic crisis of 2008, in a substantial article, offered some suggestions for consideration to those interested, as he had gathered a lot of experience in the course of his own fate redesign.

How can you support our work?

Be our patron and, depending on the level of your support, you will benefit more and more:
www.patreon.com/FriderikuszPo...

You can also help us with a one-off or regular bank transfer. Here are the key details:
Name: TV Pictures
Account number: OTP Bank 11707062-21446081
Comment: Podcast support

IBAN - International Bank Account Number:
HU68 1170 7062 2144 6081 0000 0000
BIC/SWIFT code: OTPVHUHB

Thank you for your support!

Follow us here:
Facebook: facebook.com/FriderikuszP...
Instagram: instagram.com/friderikusz...
Anchor: anchor.fm/friderikuszpodcast
Spotify: spoti.fi/3blRo2g
Google Podcasts: bit.ly/3fc7A7t
Apple Podcasts: apple.co/3hm2vfi

Publicado em

 

21 Set 2022

Compartilhar:

Compartilhar:

Baixar vídeos:

Carregando o link.....

Adicionar a:

Minha playlist
Assista mais tarde
Comentários 734
Bíró Andrea
Bíró Andrea 2 meses atrás
Soha nem hallottam a vendégről és bevallom őszintén nem vagyok nagy olvasó sem, de mondhatjuk ,hogy a Szendi úr "receptje" szerint cselekedtem. Mérnök ember vagyok 20 eveg dolgoztam ugyan nem a szakmámban de mindenképp vezetőként, aztán 2009 devizavalsag elbocsájtottak 7 eves gyerekkel egyedül 10.8 millió ft hitellel a nyakamban.....mára eljutottam oda, hogy videkre költöztem vettem egy családi házat egy lakas árából azt felújítottam és volt, hogy kenyérre való sem volt és még mindig egyedül......6 ev után eladtam árából vettem 1 lakast ez albérletbe van kiadva és várom, hogy jöjjön szembe egy kisebb elh2to ingatlan amit a maradék pénzből meg tudok venni....Mérnök létemre takaritassal foglalkozom és kb. Egy kis "cetlivel" kezdtem a neten 6 éve a gyerekem ötletére mert imádom csinálni úgyis így foglalkozzak ezzel....így lett és bejött és még mindig egyedul és tars nelkül.....sok álmatlan éjszakával de megérte nem feladni!!!
Kotorman Istvan
Kotorman Istvan Mês atrás
Le a kalappal. Átmentem ezen tudom miről beszélsz.
Éva Szabó
Éva Szabó Mês atrás
​@Katalin Hartai
szabi imre
szabi imre Mês atrás
Aki rokkant annak is vannak lehetőségek, pl.agymunka,(informatika) művészet,család . Még egy vak is megél ebben a világban ,ha akar, és elhiszi magáról, hogy képes rá . Higgyetek emberek már magatokban!!!
Bíró Andrea
Bíró Andrea Mês atrás
@B A köszönöm, váló igaz, hogy az aki úgymond egészséges és mégis "onsajnal" szerintem annak/ azokhoz szolt a vendég.....sajnos a társadalom ezen "retegenek" ez valóban kevésbé, vagy egyáltalán nem tud példa lenni mert korlátozottak a lehetőségei ☹
B A
B A Mês atrás
Ez példaértékű, de mit csináljon az, aki rokkant, krónikus beteg, nem talál munkát stb?
Éva Váczi
Éva Váczi 2 meses atrás
Fantasztikus beszélgetés, rengeteg fogódzót ad! Szendi Gábort a Depresszióipar című könyve kapcsán ismertem meg 2006-ban, számomra nagyon sokat adott akkor a könyve. Mondhatom, hogy életmentő volt. Ebben a műsorban is a Tőle megszokott higgadtsággal világít meg kihívást jelentő helyzeteket, felismerések sorozatát váltva ki, melyek rögtön oldhatják a szorongást. Én is arra jöttem rá a mostani időkben, hogy amennyire csak lehet, el kell kerülni, hogy áldozatnak érezzük magunkat. Feladni a tanult tehetetlenséget. Még ha sok veszteség ért, akkor is. Megtalálni azokat a pontokat, ahol változtatni tudok, amire van ráhatásom. Csak ezekre figyelni. Szemlélődőből, elszenvedőből CSELEKVŐVÉ válni. Akár úgy, hogy minden napba beépítek valami régóta halogatott dolgot, ügyintézést, konfliktus megoldást, vagy egy régi álmom irányába teszek egy KONKRÉT lépést. Nemcsak tervezek, cselekszem. A cselekvés révén rájöhet az ember, mennyi mindenre képes. Büszke lesz arra, hogy lépett, megoldott valamit. Ez növeli az önbizalmat, ami további cselekvéseket eredményez. Sosem szerettem bűnbakokat keresni, sem felelősöket, mert tényleg ugyanazt gondolom, amit Szendi Gábor mond: ami a villanyszámlán van, azt kell kifizetni, függetlenül attól, hogy becsaptak-e vele vagy sem. A helyzet mindig adott. A képességeink is. A helyzetet sokszor túl, a képességeinket alulértékeljük. Nagyon fontos megérezni az ERŐNKET, beleállni kellemetlennek tűnő szituációkba, és igen: felvállalni olyan munkákat is, amik elsőre talán derogálnak, de adott pillanatban biztosítják a megélhetésünket vagy annak egy részét. Igyekezzünk kerülni az olyan párbeszédeket, amelyek lehúznak. Ezeket persze nem lehet száz százalékban elkerülni, de törekedni kell rá. Legalább ennyire lényeges, hogy mi ne húzzuk le destruktív belső párbeszéddel saját magunkat. Ismerjük el a tényeket, tárgyszerűen, racionálisan (hidegen), de ne használjunk olyan szavakat egy helyzet leírására, amitől rosszul leszünk. Ez nekem is nagy kihívás, folyamatosan tanulom. Szendi Gábornak évekkel ezelőtt olvastam egy cikkét, Szómágia a címe, abban pont erről írt és nagyon megragadt bennem.
Éva Váczi
Éva Váczi Mês atrás
@Giorgos Vakalios miért, nem? Mekkora mozgásterünk is van ebben? Ha meghallgatta a műsort, tudja, mire reflektáltam. Nyilván, ha 150 kWh-t számláznak, és tudom, hogy csak 80-at fogyasztottam, azt nem hagyom szó nélkül és reklamálok. De az árképzésükbe nincs beleszólásom.
Giorgos Vakalios
Giorgos Vakalios Mês atrás
ami a villanyszámlán van, azt kell kifizetni, függetlenül attól, hogy becsaptak-e vele vagy sem. Joejszakat...
Angol Újrakezdőknek Váczi Évával
@Zsolt várallyayKöszönöm sorait, örülök, hogy pozitívnak találta a kommentemet, sok belső munka és harc van mögötte :) Na, a harc pont nem egy építő szó, de hirtelen nem találtam rá mást. :-D Talán a kihívás szó vagy megoldott helyzet-kifejezés semlegesebb. Azóta már biztos megnézte a riportot is, remélem, Önnek is adott annyit, amennyit nekem.
Zsolt várallyay
Zsolt várallyay 2 meses atrás
Kedves Éva! Maximalisan egyetértek!. Ezt hívják úgy hogy felelősség vállalás a saját életünkért, és nem külső körülmények folyamatos hibáztatása azért, hogy bmiben is hol tartunk az életünkben. Vagy másképpen megfogalmazva, pozitív fókuszálás. A gondolatainknak, "belső párbeszédeinknek" teremtő ereje van. Végül is összességében eljutunk a vonzás törvényének az alkalmazásához, amely rengeteg "munkával" jár, de az egyetlen út a saját harmoniánkhoz. (Magam is folyamatosan tanulom.) Amikor valaki egyszerűen jól érzi magát, akkor pedig ezt sugározza a környezetébe, és akkor tud csak igazán emelni, segíteni akár egy egész közösségnek.... (A riportot még magát nem hallottam, kizárólag a kommentjére reagáltam és az nagyon szimpatikus volt.) Békés napokat kívánok Mindenkinek!
Aranyosi Imréné
Aranyosi Imréné 2 meses atrás
Gratulálok! Nagyon tetszett, sok tanulságot levontam, hihetetlen volt Szendi Úr higgadtsága? 😍
Viktoria Horvath
Viktoria Horvath Mês atrás
20 percnèl jarok, de lehet ez lesz az első Friderikusz podcast amit nem tudok vegig hallgatni. Ha semmivel se foglalkozunk, az hogy lehet csak a tényekkel valò foglalkozás...? Ellentmondàs.
Katalin Gajdán
Katalin Gajdán Mês atrás
Nagyon köszönöm, annyira igaz! Apukám mondogatta," hogy nem derogál??" egy egyszerű ember aki úgy élt, hogy nem törődött mások véleményével. Különc ember aki így gondolkodik, pedig ez lenne a természetes. Az élet soha nem volt jobb vagy rosszabb, csak másképp fogják fel az emberek. A BOLDOGSÁG tőlünk függ.
KKA
KKA 2 meses atrás
Imádom a józanságát! Nagyon motiváló és erőt adó! 😍
Zsuzsanna Supala
Zsuzsanna Supala Mês atrás
Húú, ezt még hallgattam volna tovább. remek volt. Köszönöm mindkettőjüknek.
Kustos Petra
Kustos Petra Mês atrás
Belülről irányított ember - csodálatos megfogalmazás. Nagyon tudtam azonosulni ezekkel a gondolatokkal, köszönöm. Kérdésként azért megfogalmazôdott bennem, hogy válság idején az előre menekülés lehet-e jó stratégia, vagy feltétlenül meg kell álljunk pusztán válságot kezelni tervezés nélkül, csak azért, mert ez minden energiánkat felemészti.
adel torok
adel torok 2 meses atrás
A rugalmasság a tuleles záloga, egyet értek, ugyanakkor a túlságosan tényszerű gondolkodás passzivitashoz vezet ami szerintem hosszú távon nem jó a közösség számára. Az emberi civilizáció túl nagyra nőtt ahhoz, hogy az egyéni lelemenyesseg útján oldja meg mindenki magának a dolgait. Szerintem ez egy kicsit romantikus elképzelés az egyéni tulelesrol. Gondoljunk csak bele, a nagy francia forradalomban az egbekialto társadalmi igazságtalanságok ellen lazadtak fel, ma, kicsivel több mint 200 év után mindannyiunknak vannak emberi jogaink, vizhalozat, fűtés, világítás bevezetve az otthonainkba, különböző eletbevago szolgaltatasok alanyi jogon jarnak stb stb...ez a világ sem ideális vagy tökéletes, de ha annak idején mindenki megoldotta volna magának privátba, ma nem tartanánk itt. Szóval szerintem a "rinyalasnak" is megvan a szerepe, mert például én nagyon ugyesen megoldhatok magamnak mindent, mikozben mindig lesz valaki aki viszont nem és az előbb utóbb törvényszerűen a fejemre fog nőni.
Magda
Magda 5 dias atrás
Csak átgondoltan kell megfogadni, alkalmazni Szendinek az egyénről, ill. az egyén/társadalom viszonyáról elmondott nézeteit. Mind ezek mellett vannak megfontolandó kijelentései.
szépcicerke
szépcicerke Mês atrás
@Magdolna NagyEngem kimondottan nyomasztott, elszomorított, idegesített, hogy ezt az empátiahiányos beszédet egy pszichológustól hallom.
Anita Bozsó
Anita Bozsó Mês atrás
Ugyanez jutott eszembe...egy-két gondolat valóban jó...de ez a mindig alkalmazkodjunk és "adjunk lejjebb" ez szerintem egy passzív ,beletörődő áldozatszerep. Ha így gondolkodik mindenki,akkor még a barlangban csücsülnénk és a világunk legszörnyűbb korszakait sem éltük volna túl. Azt gondolom az ember ennél több. Ha látom,hogy jön a vihar ,nem ülök tovább a helyemen,hogy "majd lesz valami",hanem teszek.
pgizo
pgizo 2 meses atrás
@Kiss Angelika Szerintem meg éppen hogy a birkaság ellen mutat utat. A birka -aki vagy belátja, hogy ő egy beee, vagy nem- beletörődik, hogy ez van. Szendi az ő stratégiájával a pont szembejövő problémát oldja meg, éppen azért, mert nem akar birka lenni, aki másoktól vár akár útmutatást, akár kész utat, ami vagy jön, vagy nem.
adel torok
adel torok 2 meses atrás
@Ms Mimi Köszönöm! Az utolso mondattal inkább arra gondoltam, hogy én megoldhatom magamnak az életem mert ügyes, erős és felkészült vagyok, míg valaki ezt nem fogja megtenni. Valaki mert nem kepes és valaki mert nem veszi a fáradságot. Ez utobbi nagyjából a tücsök és hangya esete, tehát egy nagyon régi történet (Ezopusz, mar a regi görögök is...) Dehat ilyen az emberi termeszet, rendben van, azert szerintem ezt a fellalast megsem kellene bátorítani. Képzeljük csak el, ha a hangya minden évben többet gurizett volna mondván, hát ez van, ezt kell megoldani, valószínűleg a tücsök a következő évben hozta volna a haverjait is hegedülni nyaron, mondván, a hangya úgyis megetet engem télen és nemcsak engem, hanem titeket is. Szóval szerintem a tucsoknek be kell szólni neha... : D
Erzsébet Tóka
Erzsébet Tóka Mês atrás
Annyira tisztelem Szendi Gábort, és annyira örülök, hogy egy ilyen szintű valakivel hasonlóan gondolkodtam, gondolkodok sok mindenről. Hálás vagyok az ilyen műsorokért. Friderikusz Sándornak is mély tiszteletem a nagyon színvonalas műsoraiért!
Ilona Horváth
Ilona Horváth 2 meses atrás
Gyors alkalmazkodás! Én is voltam cégvezető, pedagógus, banki dolgozó, és takarítónő egy gimnáziumban.
Giorgos Vakalios
Giorgos Vakalios Mês atrás
Irigyellek! Gondolom minden alkalommal amikor szakmat valtoztattal repeskedtel az oromtol... ugye?
Krisztina F. Tóth
Krisztina F. Tóth 2 meses atrás
@Tímea Joó 😂
Tímea Joó
Tímea Joó 2 meses atrás
...és szakácskönyv író.🤗
Péter Major
Péter Major 2 meses atrás
"A jövő nem létezik." Ezzel a hozzáállással nem is fog...
Ágnes Kószó-Nagy
Ágnes Kószó-Nagy 2 meses atrás
Végre! Hálásan KÖSZÖNÖM ezt a beszélgetést! Lelki erő, talpraesettség, megoldáskeresés, "a jég hátán is megél" gondolkodásmód. Mindenkinek ezt kívánom!
Margit Dr.Árva
Margit Dr.Árva 24 dias atrás
Köszönöm szépen
Edit Balla
Edit Balla 2 meses atrás
Angliából követem az ön csatornáját,nagyon köszönöm ismét tanulságos beszélgetés volt,olvastam már Szendi Gábor írásait,szeretem gondolatait.
Agi Mezei
Agi Mezei Mês atrás
Nagyon csodas musor volt ! Szives koszonetem !
Agnes L.
Agnes L. 2 meses atrás
Szendi Gàbort követem sok ève, nagyon szeretem a gondolatait. Fridit imàdom, nagyon igènyes a munkàjàra, remek hangulatot teremt beszèlgető tàrsaival. Nagyon tanulsàgos beszèlgetès volt! Köszönöm az èlmènyt, mindíg vàrom a csütörtök estèt! Szinvonalasra sikeredett, ez is!!
Meszaros Szilvia
Meszaros Szilvia Mês atrás
Élveztem, köszönöm!
Miklósné Saru
Miklósné Saru 2 meses atrás
Új Az 00
Milán Pekács
Milán Pekács 2 meses atrás
Eddig ez a podcast tetszett a legjobban, órákig tudtam volna még hallgatni. Köszönöm szépen!
Ildikó Musa
Ildikó Musa 2 meses atrás
Ebben a beszélgetésben jobb volt a riporter, mint a riportalany. Racionálisan, tényszerűen.
Gt7winner
Gt7winner 2 meses atrás
Az önmegtartoztatás minden élethelyzetben nagyon fontos, mert amikor jön a lemondás,akkor nem fáj annyira. Néha azért a vágyaknak engedni kell,mert a folyamatos lemondás nem a boldogság felé vezet.
LORA GANDELMAN
LORA GANDELMAN Mês atrás
Kiveteles ,nagyszeru eloadas. S.Freud is azt mondta:"All man are heroes in dreams" Atmenni olyan gyerekkoron es eleten nem konnyu.Tudom a sajat talasztalatombol. De megmaradni embernek megeri. Ez ad ,buszkeseget ,tartast.
György Ruisz
György Ruisz 2 meses atrás
A jövőkép kivetített félelem….- még el sem kezdődött, máris beakadt vmi elgondolkodni való
György Ruisz
György Ruisz 2 meses atrás
Onkológia/permanens fájdalomcsillapítás Damoklész kardjával felettem lassan féléves, hitbéli, pszichiátriai támogatás megélése mentén nagyon üdítő és használható, mondhatni gyógyító logikát kaptam tegnap este. Korombeli, hiteles, sallangmentes, sokat megélt Riportalanytól. Gyanús kezdett lenni, hogy valami agylehalkítás a módszer, de nem…. Hálás vagyok Friderikusz úrnak a témaválasztásért és a riportalanyért. Annak is örültem, hogy a Szendi Gábor passzívan bár, de ellenállt a Riporter kormányköpködő felvezetéseinek - bár mindezt a logikus hitetlenkedés motiválta.
Javorka Zoltan
Javorka Zoltan 2 meses atrás
Rajottem,hogy k...ra jo eletem van!kutatva az emlekezetemben ,egyszer ereztem rossznak a sorsomat...kb25 eve ...2 hetig!semmit nem csinalnek mashogy az eletemben...Ugyhogy ezt a musort ertettem...de nem tudtam azonosulni vele...illetve amirol beszeltek,az vegtelenul profan es egyertelmu volt szamomra....
József Hoffmann
József Hoffmann 2 meses atrás
Helyesebben: A jövőkép kivetített gondolat... a múlt tapasztalatai alapján...
zsóka horváth
zsóka horváth 20 dias atrás
Különleges beszélgetés volt, minthogy Szendi Gábor is az. Speciális vilaglátása és racionalitása, néha meghökkento, de hasznos tanácsok sorozatát villantotta fel számunkra . Köszönöm, hogy részese lehettem ennek az érdekes beszélgetésnek, s azt is , ahogy Friderikusz Sándor kérdezte Szendi Gábort . Élmény volt számomra.
Lászlóné Borbás
Lászlóné Borbás 2 meses atrás
Köszönöm a lehetőséget, élmény volt, csak hamar véget ért. A jóból sosem elég. 🤩 Várom a következőt, mint mindig. 🙏
Fruzsina Hegedűs
Fruzsina Hegedűs 2 meses atrás
Még nagyon sok ilyen jellegű tartalmat kívánok a csatornának!!!
Magyari Gyorgy
Magyari Gyorgy 2 meses atrás
A tücsök akkor kerül válságba, amikor beköszönt a tél, s a hangyától kell élelmet kunyerálnia, vagy már akkor is válságban volt, amikor nem gondolt a közelgő télre?
Sara Biro
Sara Biro 2 meses atrás
Köszönjük az értékes tartalmakat! Üdvözlet Izlandról! 👋
Sackos
Sackos Mês atrás
Ez a férfi úgy beszél mint egy megvilágosodott guru. Eszméletlen üdítő a józansága!
szilvia ábrahám
szilvia ábrahám 2 meses atrás
Hiánypótló beszélgetés. Élmény volt!!! Köszönöm!!!
Anita Anita
Anita Anita 2 meses atrás
Köszönöm!!❤ Segítő és motiváló beszélgetés💛😇
Mária Mígné Prázsmári
Inspiráló, lelketmelengető szavait szívből köszönöm!
Sanya Harkisson
Sanya Harkisson 2 meses atrás
Nagyon köszönöm! Remek műsor lett!
Renáta Burjánné Kiss
És Dél-Ausztráliából is kedvelt a csatorna nézetsége baráti körben😉😊, köszönjük szépen! 👏👋
Lászlóné Komornik
Lászlóné Komornik 2 meses atrás
Melbourne - ből is
Christian Litavsky
Christian Litavsky 2 meses atrás
Del-Ausztralia - s koszonom en is !
vivien hegedus
vivien hegedus 2 meses atrás
Nyugat-Ausztralia! :)
Gizella Somody
Gizella Somody 2 meses atrás
És Sydneyből
Sofia Toth
Sofia Toth 2 meses atrás
Puszi Queenslandbol 😊
Emília Göncziné Dávid
Nagyra értékelem Szendi Gábor munkásságát. Eredetileg a paleo-táplálkozás kapcsán találkoztam írásaival először, s már 11 éve igyekszem követni táplálkozási-egészségügyi tanácsait. Pszichológiai munkásságát kevésbé követtem, de mindig kiemelt figyelmet szentelek műveinek. Ez a beszélgetés is megerősített benne, hogy nagyon józan, jó meglátású szimpatikus ember, akit követni érdemes. Köszönöm a beszélgetést, nagyon jó választás volt, Friderikusz Sándor!
Lívia Zilahi
Lívia Zilahi 2 meses atrás
Több lábon állni- milyen jó autentikus embertől is ezt hallani. Nekem 5 féle szakmám van, a kisebbik gyerekemnek már 4🙂, a nagyobbiknak pedig sokféle tevékenysége egy családi vállalkozásban. Megküzdési stratégiák a tehetetlenség helyett. Nagyszerű beszélgetés volt!
Kiss Angelika
Kiss Angelika 2 meses atrás
Értem amit az úr mond, de nem tudom elfogadni. Lényegében receptet ad ahhoz, hogy hogyan legyünk birkák. Lehet, hogy boldogabban legelésznénk, de birkák lennénk. Mindenre tekintsünk úgy, mintha nem lenne rá hatásunk, ne gondolkodjunk, ne aggódjunk, csak tűrjünk, és keressük a megoldásokat. Hát ezt az álláspontot nagyon nem tudom elfogadni. Szerintem a jövő nem a félelmeink kivetítése, hanem a gondolataink kivetítése, így akiben félelem van, az azt fogja kivetíteni, akinek pedig pozitív gondolatai, álmai, vágyai, azok pedig azok beteljesülését látják jövőképként. Tehát nem az a megoldás, hogy nem gondolunk a jövőre, hanem az, hogy pozitív jövőt tervezünk és annak irányába haladunk, mert nem csak elszenvedői vagyunk a jövőnknek, hanem formálói is. Azzal egyetértek, hogy ne aggódjunk feleslegesen, ezek ne kössenek minket annyira gúsba, hogy nem lássuk a megoldást, de nem szabad, hogy ez átcsapjon egy érdektelenségbe, egy beszűkült világnézetbe. Igenis vannak dolgok, eszmék, amik mellett ki kell állni, és társadalmi összefogással elérni őket, ha egyén szintjén kevesek vagyunk, mert ettől leszünk emberek. Ha Szendi Gábor nézetei szerint élnénk, akkor még most is lenne rabszolgaság, boszorkányégetés és elfogadnánk, hogy a Föld lapos, mert mindenki csak a maga szintjén próbálna túlélni, senki nem gondolkozna el azon, hogy jogtalanul szenvednek egyesek, se azon, hogy valamit tenni kellene az elnyomók ellen. Amit nem tudsz, az nem fáj, tehát légy tudatlan és akkor boldog lehetsz - én így látom az ő receptjét. Számomra a válságra való felkészülés azt jelenti, hogy gondolok a jövőre, nem feleslegesen túlaggódva és rémképeket festve, hanem olyan szinten, hogy felkészültek tudjunk lenni. Tele a spájz és a fagyasztó, van kert ahol tudunk termelni, többféle fűtési módunk is van, egészségesek vagyunk és összetartunk a férjemmel. Szerintem ez elég ahhoz, hogy nyugalommal forduljak a jövő felé, mert fontos dolgokat tettünk azért, hogy biztonságban érezzük magunkat. Mindenre úgyse lehet felkészülni, így ha mégis durvább lenne a helyzet, mint gondoltuk akkor is biztos megoldjuk. Én egy pozitív jövőképpel felé haladok, boldog és elégedett vagyok az életemmel. Szerintem nem a tudatlanság a boldogság titka, hanem hogy úgy vágyunk folyamatosan a jobbra, a fejlődésre, hogy közben boldogok és hálásak vagyunk a jelenünkért is. Élvezzük és éljük meg a jelent, de tervezzünk és gondoljunk a jövőre. Azzal egyetértek, hogy ne a jövőben éljünk, mert akkor nem éljük meg a jelen örömeit, de ez nem egyenlő azzal, hogy ne is foglalkozzunk a jövővel, ne is gondoljunk rá, mert az úgyse létezik. Összességében én inkább ebben hiszek: "Istenem, adj nekem türelmet, hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni, bátorságot, hogy megváltoztassam, amit tudok, és bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam különböztetni." A fenti beszélgetésben nekem az nem szimpatikus, hogy olyan dolgokat is az elviselésre ítélt kategóriába sorol, amiken inkább változtatni kellene. Pl. a tanári fizetés példája. Teljesen megértem, hogy valaki inkább elmegy árufeltöltőnek, mert úgy többet keres, mint tanárként, jól teszi, joga van hozzá, ez az egyéni megküzdés a problémával, de ez nem jelenti azt, hogy ebbe társadalmi szinten bele kell törődni és nem kell tenni ellene.
Sitcom
Sitcom 25 dias atrás
Nem tudom milyen vegzettseggel, eletmoddal allitod ezt a sok zagyvasagot, de kb egy MLM hirdetes szintjen van es kozben teljesen kibukik, h egyaltalan egy szot sem tudtal ertelmezni abbol, amit lattal.
Sitcom
Sitcom 25 dias atrás
@Anima Libera Hat persze, mert a klinikai pszichologus cimet azt csak ugy dobaljak az emberek utan, ha epp megunta a vakolast.
Fatime Hawchar
Fatime Hawchar Mês atrás
Én is végighallgattam az elejétől a végéig és ugyanez jutott eszembe, nem tetszett az üzenet, hogy napról napra élj és csak magaddal foglalkozz. Igenis van ráhatásunk a környezetünkre és kell is, hogy figyeljünk egymásra.
Rita Árvainé Lassu
Ezt a kommentet kerestem! Köszönöm! Pont így gondolom! :)
Norbert Mátyás
Norbert Mátyás Mês atrás
Köszönöm, hogy ezt ilyen szépen kifejtetted. Osztom a nézetet :)
Pár Perc Adrival -- Tabuk Nélkül
Ez ez ez egy nagyon nagyon jó podcast volt! Köszönöm Fridi úr:) Ön a példaképem adás készítésben:) Üdvözlettel
Brigitta Szilágyi
Brigitta Szilágyi 2 meses atrás
Nagyon sok pozitív energiát tudtam most magamban teremteni a beszélgetés álltal! Köszönöm!
Agnes molnar
Agnes molnar 2 meses atrás
A 30 percnel tartok, de eddig az jott le, hogy torodjek bele, h a hatalmasok azt csinalnak velem amit akarnak. Menjek el penztarosnak es kesz, de amin nem valtoztathatunk, abba torodjunk bele. Kicsit furcsa. Azt gondolom, hogy alkalmazkodni kell de csak egy bizonyos pontig
Magda
Magda 5 dias atrás
Így igaz!!!!
Hannah
Hannah Mês atrás
és ha elmentél a bizonyos pontig, akkor utána feladod és éhen halsz? mert a büszkeséged előrébb való?
Magdolna Szabóné Katona
Szenzációs beszélgetés volt!Köszönöm, teljesen azonosulni tudok és hasonlóan gondolkozok, mint Gábor.
Evelin Balogh
Evelin Balogh 2 meses atrás
7 pszichológiai témájú könyvét is olvastam. Ez a beszélgetés nem teljesen adja vissza mennyire segítőek az ő gondolatai, hogy valós megküzdési stratégiát kínál. A gyermeknevelésről szóló könyvét mindenkinek el kellene olvasnia, annak is, aki nem akar gyereket. Szóval, akinek nem tetszett ez a beszélgetés, annak is érdemes egy próbát adnia a könyveinek.
Meszaros Szilvia
Meszaros Szilvia Mês atrás
@Bálint Sitkei ...ígyígy!😀
Alíz Szirmay
Alíz Szirmay 2 meses atrás
@Majnár Zsuzsanna én nem így éreztem, de elfogadom ,hogy nem mindenkit érinthet meg minden ugyanúgy
Majnár Zsuzsanna
Majnár Zsuzsanna 2 meses atrás
@Alíz Szirmay azért teszi fel századszor, mert minden kérdésre ugyanazt válaszolta, több megközelítésből is meg lehet volna közelíteni egy témát, olyan sok területet lehetett volna érinteni amit érint majd a válság, de egyikről sem beszélt igazan. A választékos beszédet is hiányoltam kicsit, az írásaihoz képest. De a lényeget értettem, viszont egy műsoridőt kitölteni érdemes lett volna, házasság, munka, kapcsolatok, barátok, mentális, lelki felkészülés. és szinte csak ugyanazt a mondatot hallottunk minden kérdésre. Olyan sok mindenről lehetett volna beszélni.
Alíz Szirmay
Alíz Szirmay 2 meses atrás
@Majnár Zsuzsanna érdekes amit írsz, mert én meg pont azt éreztem, hogy Friderikusz teszi fel ugyanazt a kérdést huszadjára máshogy csomagolva: "mit csináljunk a válságban??" Azt hiszem nem is értette Szendit, ahogy sajnos téged sem ért el a mondanivalójának a mélysége.
Bálint Sitkei
Bálint Sitkei 2 meses atrás
@szgabsi gondolom nem elég földet rengetők a válaszai, mindenki várja a pirulát amitől minden gond megoldódik, hát nem tetszik senkinek a valóság, hogy azért tenni kéne, keményen megdolgozni... még önmagunkon is -főleg.
Àgi Rab
Àgi Rab 2 meses atrás
Ez hihetetlen jó volt.....làmpàst ad a kezekbe🙏Ha meg akarjuk gyùjtani persze...de ajànlatos megszìvlelni ezeket a szavakat
Iren Hollo
Iren Hollo 2 meses atrás
A "helytallas"... es a "kitartas"... nagyon fontos a szemelyiseg feljodesben. Sokszor hallottam fiataloktol latvan az aktivitasomat "hat en ezt nem csinalnam"... nem is jutottak el soha oda ahol en vagyok... ez az igazi elismeres...
Árpád Harcz
Árpád Harcz 2 meses atrás
Mély tiszteletem Szendi Úrnak! Igazán elgondolkodtató, amiket mond! Ráadásul tanácsai megvalósíthatóak is! :)
Attila Fülöp
Attila Fülöp 2 meses atrás
Szendi Gábor-al látom van aki egyetért, van aki nem. Én azt tapasztaltam mindvégig, hogy valaki kimondja mindazt amit magam is gondolok a feltett kérdésekről. Furcsa érzés volt folyamatosan azt tapasztalni, hogy egy elhangzott kérdésre a gondolatba megszületett választ hangosan ki is mondja valaki a képernyő másik oldalán. Ez mit bizonyit? Semmi többet csupán azt, hogy nem egyedüli sem az ő sem az (esetemben) én gondolatmenetem. Még egy anyit hozzafüznék azok számára akik elitélik, hogy egy óra beszélgetésből nem lehet a teljes embert illetve a gondolkodását megismerni. Kapunk egy képet ami vagy sokkol van szimpátiát ébreszt, de ez a kép további információk megszerzése után folyamatosan változna. Ő maga is kimondja, hogy nem is szeretné azt, hogy készpénznek vegyék a szavait. Gondolatokat akar ébreszteni, illetve gondolkodásra bírni. Aki viszont a szelektiv hulladékgyüjtést kevesli, az gondoljon bele, hogy egy eleve minimamilasta életet élő ember mégis miről mondjon le? Azok a praktikák amelyeket reklámoznak, azok egy ilyen ember számára csak szemöldök ráncolást érhetnek el, hogy eddig ti nem így csináltátok? Logikus, hogy aki sokat fogyaszt, sokat pazazol, és az arányok folyamatosan emelkednek a nagyipari vállalatok fele közeledve, azoknak kell-kellene átformálni a stilusukat leginkább.
Pancsi Kőműves
Pancsi Kőműves 2 meses atrás
Csak a rend kedvéért. Szendi Gábornak hívják, nem Szegedi Gábornak.
Magdolna Nagy
Magdolna Nagy 2 meses atrás
Én nem ítélem el, csupán a gondolatai többségével, nem tudok azonosulni.
Emese Pellach
Emese Pellach 2 meses atrás
A szelekt gyűjtés látszatcselekvés, bár én is csinálom. A lényeg az lenne, hogy minél kevesebbet fogyasszunk, és/vagy legalább minél több dolgot csomagolás nélkül vegyünk meg, ÉS 50 km-es körzetből. Ehhez le kell lassulni, és nagyon vissza vágni az igényeket. (ahogy ő is él). Teljesen hiteles volt, egy a belső békével rendelkező ember, aki ugyanúgy jött az interjúra, mint ahogy a szemetet viszi le. Mert senkinek nem akar megfelelni, csak a jelenben él.
John Bodo
John Bodo 2 meses atrás
Attila Fulop. Akik a pazarlo eletet elik ( Ami egy mokus kerek) azok nem latjak at /nem ertik amirol Szendi Gabor beszelt.
Erika Lapos
Erika Lapos 2 meses atrás
borzalmas volt
Jácint Ágoston
Jácint Ágoston 2 meses atrás
Aki idősek otthonában dolgozik az alantas munkát végez... érdekes hozzáállás.
anita szabo
anita szabo 2 meses atrás
Sok embernek azt jelenti, azt mondjak ok ilyet munkat nem tudnanak vegezni. Lenezik azokat akik ebben a munkakorben dolgoznak. Elcsuszott ertekrend. Amugy meg mindenki aki bekerul az egeszsegugyi ellato rendszerben, meltanyos, emberseges ellatast szeretne kapni.
Energy52
Energy52 2 meses atrás
Király volt. Köszönöm Sándor🤘
Sztankó Beáta
Sztankó Beáta 2 meses atrás
Igazán szuper beszélgetés volt! Köszönjük Friderikusz úr! :)
Inter arma silent musae
Szuper volt! Olvasom Szendi Gábor írásait!
Cicooka
Cicooka 2 meses atrás
Nagyon jokat mondott. Tobbszor meg fogom hallgatni!
Hajnalka Gecsei
Hajnalka Gecsei 2 meses atrás
Nagyon szépen köszönöm,hogy hallhattam ezt a beszélgetést!
rozalia zelei
rozalia zelei 2 meses atrás
Nagyon sokat számít egy ember jövőjében az,ha egy tanár csak a "kedvenceket"dícséri,azokat akik valami miatt kedvesek neki. Azt látom,ugyan ez működik a munkahelyi vezetésnél is. Ez borzasztó. És "vakon""kedvenceznek". Totál vakon. Jó volt hallgatni.Köszönöm.Megerősített.
Erzsebet Ferenczi
Erzsebet Ferenczi 2 meses atrás
Rendkívül jó kérdések hangzottak el, a válaszokat én idônként ellentmondásosnak éreztem, idônként nem is kaptunk választ a kérdésekre.
szépcicerke
szépcicerke Mês atrás
Fridi volt nagyszerű. A partner - hát nekem riasztóan érzelemhiányosnak tűnt. Azokat az embereket, akik bármit nem kénytelenek megvenni emelt áron, hanem a neten!!! húszat!!! tudnak venni eredeti áron, nem fogja krízisbe sodorni a válság. Azoknak még akár erre a tanácsra sincs szükségük.))) Aki meg nagy bajba kerül? tanuljon meg lemondani! kapcsolja ki az érzelmeit! vegye elő a tiszta ész racionalitását! bontsa le a saját magára vonatkozó kishitűséget! ne törődjön a holnappal! a mát oldja meg! Cserélje le saját magát egy teljesen más egyénné...... Számomra irritáló volt a Szendi úr több tanácsa, véleménye.
Klára Szoboszlai
Klára Szoboszlai Mês atrás
Idős otthonban dolgozni mért "alantas" munka? A nagy áruházakban nem lesznek pénztárosak, önkiszolgálóvá alakították. (tudom, ezt csak egy lehetőségként említette, de ez eszembe jutott róla.) Abban nagyon igaza van, hogy vannak akik nagy luxusban élnek, de vannak akik már eddig is nagyon spóroltak, (én is) nekem is sok munkahelyem volt, nem válogattam, mert nem tehettem meg, az is igaz, hogy egyszerűen éltünk gyerekkoromban, és nagyon boldog gyerekkorom volt. A gázdíjakról pedig annyit, hogy rengeteg nem valós gázszámlát küldenek ki, rengetegen mennek reklamálni. Van akinek küldtek egy 46 ezrest, két 5 ezrest, -- 30 ezrest, tehát összevissza, mert meg vannak zavarodva azok is akik számolják. Ilyen eseteben csak érdemes utánajárni, most akkor mennyi is az annyi?!
Gyurcso Dávid
Gyurcso Dávid Mês atrás
Azért az is érdekes lett volna, hogy szlovákiából, romániából,ukrajnából mennyien nézik Önt. Jók a műsorok. Köszönöm.
Csilla Hubert
Csilla Hubert 2 meses atrás
Nagyon igaz. Ha meg akarunk élni, nem szabad finnyáskodni. Az idősek járnak rosszabbul, mert ők nem tudnak plusz munkát vállalni, főleg, ha az egészségük is megromlott. Bárkit hibáztatunk is, ez a helyzetünkön nem változtat, mi kis porszemek vagyunk a politika gépezetében.
Roland Bana
Roland Bana 2 meses atrás
Köszönjük szépen a rendhagyó, tartalmas, minőségi és erőt adó beszélgetést! Először az "Értelmes szenvedés: a boldogság" című könyv olvasásakor találkoztam Dr. Szendi Gáborral, azóta is követem őt, a gondolatait. Ajánlom mindenkinek elolvasásra.
Tibor Szabó
Tibor Szabó 2 meses atrás
Remek jó beszélgetés, további ''helytállást'' a csapatnak a további műsorokhoz!
M. Sz. Magdolna
M. Sz. Magdolna 2 meses atrás
44 percnél tartok, de még újat nem hallottam nagymamám tanításaihoz képest,csak másképp fogalmazva. 6 elemit végzett, mindig szorgalmasan dolgozott, háborúban volt gyermek, sokan voltak testvérek. Öregségére szükségein túl meg van mindene, nagyon ügyesen tud spórolni. Köszönöm a megerősítést.
M. Sz. Magdolna
M. Sz. Magdolna 2 meses atrás
@MultiSzamika ezért köszöntem meg a megerősítést... és utaltam rá a példával, ha valaki megteheti, nyúljon vissza gyökereihez, felmenőihez is tanácsokért. Becsüljük meg az időseink élettapasztalatát is. Olyan korban élünk, hogy hajlamosak vagyunk a nethez nyúlni segítségért, pedig annak kellene másod - sokadrangúnak lennie, elsőrangúnak pedig családtagjainké. Nem láttam még idős embert, aki nem szívesen osztja meg felhalmozott tudását (itt is a riport alany idősebb korú, van is saját tapasztalata bőven).
Julianna Dr. Lőrincz
Julianna Dr. Lőrincz 2 meses atrás
@MultiSzamika Pontosan erről van szó. Mindenki számára érthető módon a válság alatti túlélésről beszél, nem a passzivitásra akar rábeszélni, csak arra, hogy tenni is kell magunkért, és ne csak mástól várjuk a segítséget. Bár az államnak az is lenne a feladata, hogy aki önhibáján kívül került bajba, azokon segítsen. Sajnos a széthúzás sokkal erősebb a társadalmunkban, mint a szolidaritás.
MultiSzamika
MultiSzamika 2 meses atrás
Elhiszem, viszont az Ön nagymamája nem mondja el ill. írja le mindenki számára hozzáférhetően :)
Gergely Gazda
Gergely Gazda Mês atrás
Én magam falom Szendi Gábor vitaminos könyveit (a vitaminokkal együtt), nagyon jó részletességgel megírt művek, amikhez gratulálok. Az itt hangoztatott alkalmazkodós megközelítését viszont rendkívül egyoldalúnak tartom, hiszen sokaknak nagyon-nagyon nehéz az ilyen „váltsunk vissza üvegeket”, meg „adjuk el a lakást” típusú megoldásokra maguktól eljutniuk. Pláne olyan társadalmi környezetben amely a fogyasztást és egyéni boldogulást sulykolja, a közösség egymásra figyelése és a szolidartás helyett.
Kriszta Dozsa
Kriszta Dozsa 2 meses atrás
zseniális volt. köszönet!
Kotorman Istvan
Kotorman Istvan Mês atrás
Egyre kellemesebben csalódok Fridiben. Voltak periódusok fel és le az életében, de ez a podcast sorozat ku..a jó. Már bocs. Élmény. Nincs más mit mondani.
Marti Vaci
Marti Vaci 2 meses atrás
Usá-ból nézem a csatornát. Nagyon jók a videok.
Mónika Misi
Mónika Misi 2 meses atrás
Elvárások, túlzott elvárások a világ felé, magunkkal szemben is! A másikhoz való állandó hasonlígatás, amiben mérjük a saját megítélésünket, sikerünket, amely nem mindig reális mérce, mert nem biztos, hogy nekünk is az és úgy lehet jó. Jó olyan sokféleképpen lehet, csak ehhez nem szabad leszűkített keretek között gondolkodni az önsajnálat mámorában, miközben sok minden rajtunk múlik!
Edua Zadory
Edua Zadory 2 meses atrás
Nagyon szeretem Szendi Gábor gondolkodását. Jó lenne, ha többen lennénk ilyenek😍🙏köszönöm!
Papi Api
Papi Api 2 meses atrás
Én már annak is örülnék, ha én ilyen tudnék lenni. Köszönöm.
Kalle Blomkvist
Kalle Blomkvist 2 meses atrás
Én a Dale Carnegie: Sikerkalauz 2-őn (a bárgyú cím ne tévesszen meg senkit, ez a könyv az 1940-es években íródott How to Stop Worrying and Start Living címmel, és többek közt a nagy gazdasági válságon és II. világháborún keresztülment emberek túlélési stratégiáit alapul véve szűrte le a tanulságokat) szívtam magamba az alapelveket. Ajánlom mindenkinek azt a könyvet. Nem kell a csodát várni tőle, de nagyon jó sztorik vannak benne, és azt meg lehet tanulni belőle, hogy ha problémával találkozik valaki, akkor pánikolás és önsajnálat helyett a "hogyan oldom meg?" kérdésen kezdjen agyalni. Le kell írni egy papírra: Mi az amitől félek? Mi a probléma? Részletesen le kell írni. Utána le kell írni, hogy milyen megoldásokat látok. Ha nem látunk megoldást, akkor tovább kell gondolni, hogy kik tudnának segíteni. És utána el kell kezdeni lépéseket tenni a megoldás érdekében. Tehát röviden: Mi a probléma? Mit tehetek? Mit teszek? Azért jelent ez megoldást, mert pánikban az ember nem gondolkodik, hanem röpködnek a gondolatai, és a lehetséges legrosszabb forgatókönyvekkel stesszeli magát, ez a módszer viszont lerángatja a talajra, és arra készteti, hogy végiggondolja a lehetőségeit. Hogy ezt valaki egy pánikhelyzetben készség szinten tudja űzni, ahhoz kell azért tapasztalat, mert nagyon egyszerű formula, de amikor tétje van, akkor nem olyan egyszerű józanul gondolkodni. Pedig az a megoldás. Érzelmek nélkül, racionálisan végiggondolni a lehetőségeket, és elindulni egy lehetséges megoldási terv alapján. Ebben a podcastban mintha ennek a könyvnek az esszenciáját hallgattam volna, nagyon élveztem, köszönöm szépen! :)
Giorgos Vakalios
Giorgos Vakalios Mês atrás
pont az ellenkezojet mondja...a pillanatnak elj
Mária Fülöp
Mária Fülöp 2 meses atrás
Nagyon szeretem Szendi Gábort! Szuper beszélgetés volt! Köszönöm!
Zoltánné Havas
Zoltánné Havas Mês atrás
Hálás köszönetet mondok ezért a beszélgetésért, úgy Önnek Friderikusz úr, mint a beszélgető partnerének Szendi Gábornak. Azt gondolom, soha nem történik semmi véletlenül. Ezt a beszélgetést, épp egy mélypontomon levő pillanatban csíptem el. S azt gondolom, ugyan 62 éves múltam, de az elhangzottakat mélyen szeretném magamévá tenni az életem minden területére vonatkozóan. Köszenet és Hála, ez a két szó mely erről a beszélgetésről mindig is eszembe fog jutni.
Krisztina Zimits
Krisztina Zimits 2 meses atrás
Hallottam sok nagyon hasznos gondolatot. A jövőre nem félelemmel tekintek (ezzel nem értek egyet), hanem pont fordítva. Teremtő erő a pozitív jövőkép gondolat, épp ezért sokat foglalkozom a jövőmmel a jelenemben. Azonban a perceim a jelenben valósulnak meg és szintén a jövőt teremtik meg figyelembe véve természetesen a jövőmre vonatkozó terveimet ez igaz. A szorongás kezelésére vonatkozó javaslatokat viszont nagyon hasznosnak találtam. Nagyon köszönöm ismét a podcastot, rendkívül élveztem.
fermakali
fermakali 2 meses atrás
Nagyon tetszett! Köszönöm!
András Attila Takács Dr.
Zseniális volt Szendi úr! Gratulálok!
Erzsébet Makkai
Erzsébet Makkai Mês atrás
Szendi Gábor munkásságát hosszú évek óta követem. Össztönzően hat rám a nyugalma, a "mai" jelennel szimbiózusban élő gondolkodása. Inspiráló beszélgetés volt. Köszönöm.
Silvia Vörösová
Silvia Vörösová 2 meses atrás
Friderikusz Ur koszonjuk a fantasztikus musort!!!
Magdolna Némethné Gasztonyi
Nevelés a családban kezdődik. Volt pedagógus, 2 gyermekes anya és gyakorló nagymamaként mondom.
Metty131
Metty131 28 dias atrás
Végtelenül örülök ennek a beszélgetésnek. Ami a lagjobban tetszett, hogy végre nem Freudi utakat követve gondolkodik a személyiségfejlődésről. Egyszerű világból, tanyasi kislány voltam, a döntéseimben nem voltak másokhoz mérések, sikerült elérnem olyan életutat, amiben meg tudom veregetni a saját vállamat, a sok téves döntés ellenére is. Megtanultam visszaülni a szekérre a "luxusból", mert nem félek megtalálni a megoldást. Végülis, olyan mintha sokmindenben rólam beszélne. Nagyképűnek tűnhetek, ha valaki nem érti a gondolataimat, ezt is megteheti, szíve joga.
Annabella Horányi
Annabella Horányi 2 meses atrás
Nagyon érdekesnek találtam a beszélgetést. Valóban nagyon nehéz racionálisan gondolkodni és a megoldás irányában haladni. Sok példát látunk ma is az emberek kreativitására, ami hasznos, örömteli és még eredményes is. Hirtelen a nem rég megnyílt "császármorzsa" bisztró jutott eszembe.
annamaria10031
annamaria10031 2 meses atrás
Határozottan én is így gondolom. Köszönöm
Emese Fodor
Emese Fodor 2 meses atrás
Eddig az osszes videobol ez tetszett a legjobban. Minden gondolattal tudtam azonosulni.
SzilviaP
SzilviaP 2 meses atrás
Zseniális beszélgetés volt. Nekem igazán nagyon sokat adott, mankóként is szolgál. Tiszteletem Szendi úr és Sándor irányába is!!!
Anikó dr Csikós
Anikó dr Csikós 2 meses atrás
Mitől is volt zseniális?
Edina K
Edina K 2 meses atrás
Ez nagyon jo volt, koszonom. Minden jot kivanok Ausztraliabol (a statisztika kedveert hogy megemlitsem😀).
Szilvia Bana-Boros
Szilvia Bana-Boros Mês atrás
Vissza a középkorba! Nem mondom,ott is lehet élni!
Tibor D
Tibor D 2 meses atrás
Nem értek egyet minden szavával, de mindenesetre jó volt meghallgattni. Számomra kicsit "sodródj az árral" érzést keltett, ami nem gondolnám, hogy minden emberre pozitívan hat.
chavamazal
chavamazal 2 meses atrás
Nekem "tégy kemény erőfeszítéseket" érzést keltett.
Józsefné Cserhalmi
Józsefné Cserhalmi 2 meses atrás
Nagyon megfontolandó mondatok. Érdemes rajta elgondolkodni.
Erika Szabó
Erika Szabó 2 meses atrás
Imádom !! Most hallottam először beszélni de imádom és leülnék vele beszélgetni 👌
Julianna C.
Julianna C. 2 meses atrás
Minden szava igaz! Tapasztalatból állítom. Az ilyen jellegű műsorok segítenek minket tovább harcolni. Köszönöm!
Giorgos Vakalios
Giorgos Vakalios Mês atrás
harcolni??? pont az ellenkezojet mondja! ...Fogadj el mindet ugy ahogy van
Krisztina Zimits
Krisztina Zimits 2 meses atrás
Kedves Fridi és Szendi Gábor szuper volt.
László N
László N 2 meses atrás
Remek ötlet volt meghívni Szendi Gábort ! Öröm volt hallgatni mindkettőjüket, a kérdések válaszok minden rendben volt. Köszönet !
Eszter Auer
Eszter Auer 2 meses atrás
Az előadás bevezetőjéhez: örömmel tudatom, hogy férjemmel együtt hallgatjuk a csatornát, így legalább +1 fő a hallgatósága Nagyon vártam a mai előadást, hiszen sokan keressük a pszichés megnyugvást az utóbbi években. Azonban vagy túl empatikus vagyok, vagy nincs elég saját problémám, mindenesetre nem tudok a társadalmi problémákról elfeledkezni, morálisan elfogadni a mai magyar valóságot. A "mindenki foglalkozzon a saját problémájával" jellegű strucc-tanácsok esetemben nagyon korlátozottan nyújtanak segítséget. Ettől eltekintve nem bánom, hogy meghallgattam a pszichológus úr véleményét.
Zsofia Barabas
Zsofia Barabas 2 meses atrás
Ket csodalatos ember🥰
Károly Kovács
Károly Kovács 2 meses atrás
Tiszta mindfullnes és meditáció. Ezeket az 'okosságokat' tibetben tobb ezer eve ismerik
Ferenc Antal
Ferenc Antal 2 meses atrás
33
Balázs Szabolcs Szatnik
Hát ne haragudj,de Tibetben nem gondolják, hogy állatok vagyunk, sem pedig , hogy evolválodás utján lettünk emberek, ugyhogy a videóban szereplő gondolatok közül, több kategorikusan összeegyeztethetetlen a Buddhista filozófiai rendszerrel.
Ili Kégli
Ili Kégli 2 meses atrás
csak úgy mondom nem mindenki jár járt tibetbe hogy ennyire képbe legyen az ottani meditáciokkal az itt elhangzotakkal jobban jártunk és még érthető is volt nem kellett tolmács
Portik Lorand
Portik Lorand 2 meses atrás
Szendi Gábor, Pánik című könyve (is) segített abban, hogy életem visszatérjen a jobb útra. Örök hála neki. Köszönöm. 🙏
Csabane Kriech
Csabane Kriech Mês atrás
Igen jo volt...tanulsagos es igy is van ahogyan Szendi ur mondja...hasonlo karakter mint en.
Segesdi Magdolna
Segesdi Magdolna 2 meses atrás
Fantasztikus riportalany! Látja Sándor, ezért szeretem Önt és a podcastjait, mert nyíltak és őszinték! 🙏❤
Egidio Lorenzini
Egidio Lorenzini 2 meses atrás
Nagyon koszonom hasznos es felemelo,
MÁRKYPAPA HIVATALOS
MÁRKYPAPA HIVATALOS 2 meses atrás
Nagyon jó és tanulságos beszélgetés!
Annie74
Annie74 2 meses atrás
Remek beszélgetés, igazán jó kérdésekkel és elgindolkodtató válaszokkal. Köszönöm mindkettôjüknek.
Tibor bohak
Tibor bohak 2 meses atrás
Nagyon jókat mond , kar hogy nem vagyok evolúció párti. Fridi nem megy ki a divatbol soha. Jo mindig amibe bele kezd.
Szilvia Bana-Boros
Szilvia Bana-Boros Mês atrás
A racionális gondolkodásról csak annyit; NEM VAGYUNK GÉP!
Andrea Kalvach
Andrea Kalvach Mês atrás
Mi volt az oka annak, hogy a paleo eletstilus/etkezes emlitesre sem kerult az eletrajzban, mikozben az elmult minimum 10 evben nagyon komolyan foglalkozott vele, az egyik lab biztosan ez, magyarorszagi meghatarozo alakja a paleo eletvitel megismertetesenek, terjesztesenek.
Katalin Natsheh
Katalin Natsheh 2 meses atrás
A statisztikahoz szeretnem hozzatenni, hogy en Qatarbol hallgatom az eloadasait, 52 eves vagyok. :) Nagyon erdekes beszelgeteseket folytat, koszonom szepen!
Zsuzsanna Tóth
Zsuzsanna Tóth 2 meses atrás
Nagyon érdekes beszélgetés. Van amiben egyet értek, de sokmindenben nem. Az egyik legérdekesebb ellentmondás az a fajta passzív szemléletmód, amit Szendi Gábor képvisel, hogy mindig csak az adott percet kell megoldani, és ő úgy érzi ez a sikerrátájának kulcsa. Friderikusz ezzel szemben percre pontosan beosztja az idejét és bár elmondása szerint 8-2 arányban vannak kis napi sikerei, mégis egy sikeres, rendkívül jól felkészült szakember. Az tény, hogy fontos a rugalmasság képessége, a helyzethez való alkalmazkodás, de ez nem zárja ki azt, hogy tervezzünk, célokat tűzzünk ki és elérjük azokat. Az érzelem mentesség keresése egy olyan ember számára aki az érzelemből fakadó indulatait kellett leküzdje, érthető útválasztás, mégis épp az érzelmeink tesznek minket emberivé és civilizálttá. A törzs, amelyiket nem érdekli sem a múlt, sem a jövő, pontosan azért olyan nomád, mert a civilizáció alapja az emberi értékek értékelése. A múlt számon tartása, kezdve halottaink szeretteink emlékének megőrzésével, és igenis azzal a jövőképpel, hogy unokáink is látni fogják.
Ágnes Rusai
Ágnes Rusai Mês atrás
"A törzs, amelyiket nem érdekli sem a múlt, sem a jövő, pontosan azért olyan nomád" erről szó sem volt a beszélgetésben,ez az Ön feltételezése,hogy Szendi túlélési "taktikája"-nak ez a folyománya.És e hamis feltételezését Szendi "szájába adja"....nagyon nem feer!
Varga Léna
Varga Léna 2 meses atrás
Kívácsian hallgatom, nézem! Köszönöm!
Tamás Szabó
Tamás Szabó 2 meses atrás
Ez egy különösen jó adás volt. Köszönöm Sándor!
Próximo
How to Immolation "Only" Dark Souls 2
30:14