Escuro

SURVIVING DURING A CRISIS: Gábor Szendi, clinical psychologist /// Friderikusz Podcast Episode 57. 

Friderikusz Podcast
Inscrever-se 423 mil
Visualizações 594 mil
99% 13 000

In the past weeks and months, the Friderikusz Podcast has interviewed several eminent experts on the depth and the increasingly stark consequences of the impending economic, financial and Russian-Ukrainian war crisis. After watching and listening to these podcasts, many of our followers have asked us not only to discuss doomsday and catastrophe predictions, but also to offer some useful patterns of thinking and action on how to change our thinking and life strategies in such times of crisis.
We asked Gábor Szendi, a clinical psychologist, to participate in this discussion, who already during the global economic crisis of 2008, in a substantial article, offered some suggestions for consideration to those interested, as he had gathered a lot of experience in the course of his own fate redesign.
How can you support our work?
Be our patron and, depending on the level of your support, you will benefit more and more:
/ friderikuszpodcast
You can also help us with a one-off or regular bank transfer. Here are the key details:
Name: TV Pictures
Account number: OTP Bank 11707062-21446081
Comment: Podcast support
IBAN - International Bank Account Number:
HU68 1170 7062 2144 6081 0000 0000
BIC/SWIFT code: OTPVHUHB
Thank you for your support!
Follow us here:
Facebook: / friderikuszpodcast
Instagram: / friderikuszpodcast
Anchor: anchor.fm/friderikuszpodcast
Spotify: spoti.fi/3blRo2g
Google Podcasts: bit.ly/3fc7A7t
Apple Podcasts: apple.co/3hm2vfi
#FriderikuszPodcast

Publicado em

 

21 Set 2022

Compartilhar:

Compartilhar:

Baixar vídeos:

Carregando o link.....

Adicionar a:

Minha playlist
Assista mais tarde
Comentários : 705   
@S_o_n_o_
@S_o_n_o_ Anos atrás
Nem tudom, de ez a ne foglalkozzunk mással, csak ami a mi kicsinyes életünket éppen érinti, mert úgy sem változtathatunk semmin hozzáállás szerintem rendkívül káros egy demokráciában amiben élünk. Aminek pont az lenne a lényege, hogy az emberek szolidárisak más csoportokkal és segítik egymást. Sajnos ez itthon nagyon hiányzik, ezért is van egy kis kádárunk.
@klarahideg
@klarahideg Anos atrás
Köszönöm, magam is túlélő életmódot folytattam. Ma, amikor idős vagyok, nem a megélhetés a problémám, hanem az egészségügyi ellátás fokozatos megszűnése. Magán kórházat már nem tudok megfizetni. 70 éves koromig nem kellett igénybe vennem. 79 évesen félve gondolok a további évekre, azt kívánom, minél rövidebb ideig tartson. Próbálok megszabadulni a a jövő félelmeitől, nem nagy sikerrel.
@gabriellabaj2795
Görögországból is követjük a podcastot!
@biroandrea4777
@biroandrea4777 Anos atrás
Soha nem hallottam a vendégről és bevallom őszintén nem vagyok nagy olvasó sem, de mondhatjuk ,hogy a Szendi úr "receptje" szerint cselekedtem. Mérnök ember vagyok 20 eveg dolgoztam ugyan nem a szakmámban de mindenképp vezetőként, aztán 2009 devizavalsag elbocsájtottak 7 eves gyerekkel egyedül 10.8 millió ft hitellel a nyakamban.....mára eljutottam oda, hogy videkre költöztem vettem egy családi házat egy lakas árából azt felújítottam és volt, hogy kenyérre való sem volt és még mindig egyedül......6 ev után eladtam árából vettem 1 lakast ez albérletbe van kiadva és várom, hogy jöjjön szembe egy kisebb elh2to ingatlan amit a maradék pénzből meg tudok venni....Mérnök létemre takaritassal foglalkozom és kb. Egy kis "cetlivel" kezdtem a neten 6 éve a gyerekem ötletére mert imádom csinálni úgyis így foglalkozzak ezzel....így lett és bejött és még mindig egyedul és tars nelkül.....sok álmatlan éjszakával de megérte nem feladni!!!
@Metty131
@Metty131 Anos atrás
Végtelenül örülök ennek a beszélgetésnek. Ami a lagjobban tetszett, hogy végre nem Freudi utakat követve gondolkodik a személyiségfejlődésről.
@gajdankatasunmoney
Nagyon köszönöm, annyira igaz! Apukám mondogatta," hogy nem derogál??" egy egyszerű ember aki úgy élt, hogy nem törődött mások véleményével. Különc ember aki így gondolkodik, pedig ez lenne a természetes. Az élet soha nem volt jobb vagy rosszabb, csak másképp fogják fel az emberek. A BOLDOGSÁG tőlünk függ.
@eduazadory504
@eduazadory504 Anos atrás
Nagyon szeretem Szendi Gábor gondolkodását. Jó lenne, ha többen lennénk ilyenek😍🙏köszönöm!
@erzsebetmakkai9789
Szendi Gábor munkásságát hosszú évek óta követem. Össztönzően hat rám a nyugalma, a "mai" jelennel szimbiózusban élő gondolkodása.
@Erzsi2005
@Erzsi2005 Anos atrás
Annyira tisztelem Szendi Gábort, és annyira örülök, hogy egy ilyen szintű valakivel hasonlóan gondolkodtam, gondolkodok sok mindenről. Hálás vagyok az ilyen műsorokért. Friderikusz Sándornak is mély tiszteletem a nagyon színvonalas műsoraiért!
@Anna-rh8nz
@Anna-rh8nz Anos atrás
Szendi Úr, megint zseniális. Ön annyit segít az embereken, ingyen és szereteből! Ön egy fantasztikus ember.
@agneskoszo-nagy4339
Végre! Hálásan KÖSZÖNÖM ezt a beszélgetést! Lelki erő, talpraesettség, megoldáskeresés, "a jég hátán is megél" gondolkodásmód. Mindenkinek ezt kívánom!
@szilviap1361
@szilviap1361 Anos atrás
Zseniális beszélgetés volt. Nekem igazán nagyon sokat adott, mankóként is szolgál. Tiszteletem Szendi úr és Sándor irányába is!!!
@liviazilahi6046
@liviazilahi6046 Anos atrás
Több lábon állni- milyen jó autentikus embertől is ezt hallani. Nekem 5 féle szakmám van, a kisebbik gyerekemnek már 4🙂, a nagyobbiknak pedig sokféle tevékenysége egy családi vállalkozásban. Megküzdési stratégiák a tehetetlenség helyett. Nagyszerű beszélgetés volt!
@zsokahorvath1320
@zsokahorvath1320 Anos atrás
Különleges beszélgetés volt, minthogy Szendi Gábor is az. Speciális vilaglátása és racionalitása, néha meghökkento, de hasznos tanácsok sorozatát villantotta fel számunkra .
@zsuzsannasupala5084
Húú, ezt még hallgattam volna tovább. remek volt. Köszönöm mindkettőjüknek.
@loragandelman5468
@loragandelman5468 Anos atrás
Kiveteles ,nagyszeru eloadas.
@kustospetra6910
@kustospetra6910 Anos atrás
Belülről irányított ember - csodálatos megfogalmazás. Nagyon tudtam azonosulni ezekkel a gondolatokkal, köszönöm. Kérdésként azért megfogalmazôdott bennem, hogy válság idején az előre menekülés lehet-e jó stratégia, vagy feltétlenül meg kell álljunk pusztán válságot kezelni tervezés nélkül, csak azért, mert ez minden energiánkat felemészti.
@agnesl.1629
@agnesl.1629 Anos atrás
Szendi Gàbort követem sok ève, nagyon szeretem a gondolatait. Fridit imàdom, nagyon igènyes a munkàjàra, remek hangulatot teremt beszèlgető tàrsaival. Nagyon tanulsàgos beszèlgetès volt!
@balazssomos4848
@balazssomos4848 Anos atrás
Az egyik legjobb interjú.
@zsanetttoth6499
@zsanetttoth6499 Anos atrás
Tényszerű gondolkodás.
Próximo